Biblioteca Metropolitană Bucureşti, loc de viaţă culturală, de dialog şi de socializare

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou program cultural-educativ „Biblioteca de weekend”, în cadrul proiectului „Străzi deschise” iniţiat ARCEN şi sprijinit de Primăria Capitalei.

Vă invităm să participaţi la o serie de evenimente în aer liber care se vor desfăşura duminica (8 august, 22 august, 12 septembrie, 19 septembrie şi 17 octombrie) la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din strada Tache Ionescu 4, începând cu ora 18:00. Am pregătit pentru dumneavoastră serate muzicale, expoziţii de fotografie şi desen, întâlniri cu scriitori contemporani, spaţii interactive pentru toate vârstele, ateliere de lectură precum şi alte surprize de petrecere a unui timp valoros în compania cărţilor.

Primul eveniment din această serie se va desfăşura în curtea bibliotecii, duminică, 22 august a.c. Începând cu ora 18:00, vă puteţi relaxa în „colţul de lectură”, spaţiu special amenajat, dotat cu minibibliotecă, pentru relaxare şi citit.

La ora 18:30 scriitoarea contemporană Violeta Ion va recita din propriile poezii şi vă provoacă la un dialog cultural. Născută în 1973, absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti, a obţinut premii importante la concursuri şi festivaluri naţionale de literatură (de exemplu, Premiul pentru Dramaturgie la Concursul de manuscrise al Uniunii scriitorilor din Romania pe anul 2005).

În 2006 a publicat volumul de debut „Marta” la Ed.Cartea Românească. Alte cărţi: „Căluşarii”, editura Vinea şi „Cea mai frumoasă zi”, editura Eliteratura.

„Frazarea ei, atât cea gramaticală, cât şi cea imaginativă, are un ritm exersat şi precis, bazat pe alternanţa vivace a notaţiei brutale cu ampla invocare de memorie şi pe întreţeserea cotidianului cu imaginativul.” (Al. Cistelecan)

Începând cu ora 19:30 artistul Tic Petroşel vă încântă cu recital de muzică folk. Spontan, dar şi profund, plin de umor şi serios, Tic Petroşel aduce spectacolul la BMB prin talentul său actoricesc, dar mai ales prin muzica sa. A devenit cunoscut cu „Brumariada”,în 2005, cântece pe versurile lui Emil Brumaru, însă cariera sa artistică este impresionantă: vocalist şi chitarist în câteva dintre puţinele formaţii româneşti de new wave ale anilor ’80, respectiv „Gong” şi „Sens”, a fost vocalistul albumului „Rockul baroc” al formaţiei Pro Musica, apărut în 1989. După ’90 a activat în trupele „Catharsis”, „Laborator Folk” şi „Sens”.

În cadrul evenimentului, participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse pentru lectură şi consultare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati