Biciclete donate de un ONG unor copii orfani din București, ”confiscate” de DGASPC. Clotilde Armand: ”Fosta administrație a ținut aceste biciclete ascunse”

33 de biciclete donate copiilor orfani, găzduiți de Casa Sf. Iosif din București, au fost confiscate de reprezentanții DGASPC Sector 1, acuză Vișinel Bălan, președintele ONG-ului ”Vocea copiilor abandonați”, autorul donației. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a reacționat la postarea lui Vișinel Bălan și a precizat că s-a interesat cu privire la acest subiect. 

Bicicletele ar fi fost luate de la copii pe motiv că nu există spațiu de depozitare în clădirea unde funcționează centrul de plasament, susține Bălan.

Președintele ONG-ului a precizat că a cumpărat în urmă cu doi ani, 33 de biciclete special pentru cei 28 de copii aflați în plasament în Casa Sf. Iosif din Capitală, iar de un an de zile se chinuie cu adrese oficiale să convingă reprezentanții DGASCP să returneze darurile celor mici.

Deranjat de faptul că într-un an de zile, DGASPC Sector 1 nu a dat curs solicitării sale, prețedintele ONG-ului care a făcut donația a cerut ajutor public, pe pagina sa de Facebook, atât primarului Clotilde Armand, dar și ministrului Muncii și Familiei, Gabriela Firea.

”Le-am cumpărat biciclete copiilor de la casa Sf. Iosif și DGASPC Sector 1 le-a confiscat.
Clotilde Armand, te rog să mă ajuți în această problemă. Hai să le redăm copiilor bucuria de odinioară. Fiecare copil a primit o bicicletă. Din nefericire practica de la DGASPC Sector 1 arată că interesul superior al copilului nu există.

Gabriela Firea, în calitate de mamă și ca urmare a unor poziții publice despre fericirea copiilor abandonați te rog să intervii în acest caz.”, a scris Bălan pe pagina de Facebook.

Clotilde Armand: ”Fosta administrație a ținut aceste biciclete ascunse”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a reacționat la postarea lui Vișinel Bălan și a precizat că s-a interesat cu privire la acest subiect. „Fosta administrație a ținut aceste biciclete ascunse”, a explicat edilul, care spune că în momentul în care Casa Sf. Iosif și-a mutat sediul, din cauza lipsei de spațiu, bicicletele au fost depozitate la Complex din Șoseaua Odai.

”Salut Visinel Balan. M-am interesat astăzi. Înțeleg că în anul 2018 au fost donate 32 biciclete către Casa Sf. Iosif de către Asociația Vocea Copiilor Abandonați. În momentul în care Casa Sf. Iosif și-a mutat sediul în actuala locație, din cauza lipsei de spațiu, bicicletele au fost depozitate la Complex din Șoseaua Odai. Așadar, fosta administrație a ținut aceste biciclete ascunse. Vom rezolva noi situația. Zi bună.”, a scris Clotilde Armand ca răspuns la postarea inițială.

De asemenea, într-un comunicat de presă, Primăria Sector 1 promite că „odată cu încălzirea vremii”, copiii de la “Sfântul Iosif” se vor putea plimba cu aceste biciclete.

„Respectarea dreptului la sănătate a fiecărui copil din Sectorul 1 și asigurarea unei dezvoltări armonioase acestora constituie priorități permanente ale actualei administrații locale. Practicarea sportului de către copiii noștri, în condiții civilizate, reprezintă unul dintre instrumentele prin care pot fi atinse aceste obiective.

Am luat astăzi act de mesajul lui Visinel Balan privind situația celor 31 de biciclete donate de acesta, în februarie 2018, în beneficiul copiilor de la Complexul Social de Servicii “Sfântul Iosif” din cadrul DGASPC Sectorul 1. Precizăm că după ce fostul sediu al complexului “Sfântul Iosif” din Bulevardul Kiseleff a fost pierdut în instanță, ca urmare a unui litigiu, fosta administrație a decis mutarea acestuia, în luna august 2018, într-o altă locație, pe strada Buziaș. Deoarece spațiul din noul sediu era insuficient, aici cu greu s-au amenajat dormitoare și o sală de mese, fosta administrație a decis ca cele 31 de biciclete să fie mutate la un alt centru social, de pe strada Odăi.

Administrația locală a Sectorului 1 va lua măsurile necesare pentru ca, odată cu încălzirea vremii, copiii de la “Sfântul Iosif” să se poată plimba cu aceste biciclete”, se arată în comunicatul Primăriei Sector 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati