Bijuterii de 70.000 de lei confiscate pe Aeroportul Otopeni. Unde erau ascunse obiectele prețioase

Inspectorii vamali de pe Aeroportul Otopeni au descoperit în bagajele unor pasageri sosiți de la Istanbul peste 800 de grame de bijuterii, în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Pasagerii au spus la biroul vamal că nu au nimic de declarat, având intenția de a se sustrage controlului vamal.

Însă inspectorii au descoperit 388,62 grame bijuterii confecționate din metal galben și 449,76 grame bijuterii confecționate din metal alb, ascuse în diferite articole de îmbracăminte.

„În data de 19.02.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători – Direcția Regională Vamală București, ca urmare a controlului efectuat asupra bagajelor de cală aparținând unor pasageri care călătoreau din direcția Istanbul, au descoperit 388,62 grame bijuterii confecționate din metal galben și 449,76 grame bijuterii confecționate din metal alb.

Pasagerii au fost selectați în vederea controlului vamal de pe culoarul verde ”NIMIC DE DECLARAT”, aceaștia având intenția de a se sustrage controlului vamal. Bijuteriile erau ascuse în diferite articole de îmbracăminte. Valoarea bijuteriilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 70.000 RON”, a transmis Autoritatea Vamală Română într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati