Bilanțul campaniei „Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul”, organizată de Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 a desfășurat în perioada 1-8 martie 2021 Campania „Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul”.

Prin această campanie au fost promovate serviciile oferite victimelor violenței domestice de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 și au fost oferite informații cu privire la autoritățile care sunt abilitate să asiste victimele.

Cu sprijinul Asociației Șoapta Florilor, partener în această campanie, au fost oferite 130 de pachete cu produse cosmetice Elmiplant și Loncolor femeilor învingătoare ale violenței domestice sau femeilor cu o situație materială dificilă, iar prin intermediul Attitude Salon, Addict Salon, Maria’s HairStyle, Glow up Salon, Salon Miniș, au beneficiat de servicii de înfrumusețare 29 de femei.

De asemenea, partener în această campanie a fost ParkLake. Astfel, 60 de femei au primit câte un voucher în valoare de 150 lei pentru a achiziționa haine pentru ele sau pentru copiii lor.

Întrucât campania a avut ca scop și creșterea gradului de conștientizare a consecințelor grave pe care le are violența domestică asupra femeilor, ParkLake a găzduit expoziția de fotografie realizată împreună cu fotograful Mircea Netea, care redă ipostaze ale experiențelor traumatizante prin care trec femeile. În perioada 8-12 martie, în urma evenimentului de strângere de fonduri organizat de Asociația Your Educated Society cei care au dorit să susțină beneficiarele Adăpostului Sfânta Maria din Sectorul 3 s-au făcut donații pe platforma Galantom.

Cu sprijinul Asociației Your Educated Society, a fost realizat un film de scurt metraj în care sunt simulate acte de agresiune între parteneri de cuplu în public pentru conștientizarea și educarea trecătorilor în ceea ce privește fenomenul violenței domestice.

În cadrul campaniei au fost organizate două mese rotunde la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ONG-uri, precum și alte instituții cu atribuții în gestionarea cazurilor de violență.

La aceste dezbateri au fost abordate teme cu privire la problematica violenței domestice, măsurile de prevenire și combatere a acestui fenomen din perspectiva fiecărui factor decizional, precum și furnizarea de servicii integrate victimelor.

Desfășurarea campaniei „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL” a evidențiat importanța dialogului între instituții și societatea civilă, astfel încât femeia abuzată să primească sprijin din partea instituțiilor abilitate, asigurându-i dreptul la siguranță și la o viață lipsită de violență.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati