Bilanţul programului Voucher Materna: Peste 31.000 de mame au primit câte 2.000 de lei

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, anunţă că după doi ani de implementare a programului Voucher Materna au fost alocate peste 13 milioane de euro pentru femeile însărcinate din Capitală.

Astfel, în ultimii doi ani, 31.177 de mămici din Bucureşti au beneficiat de programul Voucher Materna, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

”Prin programul derulat de Direcția Generală de Asistență Socială s-au alocat peste 13 milioane de euro, bani destinați femeilor însărcinate astfel încât acestea să poată beneficia de servicii medicale moderne și medicamente de ultima generație!

În anul 2018, am propus, iar Consiliul General a aprobat, acordarea unui sprijin financiar femeilor însărcinate din Capitală, în valoare de 2.000 de lei, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher Maternă”, a postat edilul Capitalei.

Cu ajutorul acestui sprijin financiar viitoarele mame au posibilitatea să își plătească medicamente, analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care, din cauza prețului ridicat, în unele situații, erau inaccesibile.

De altfel, Primăria Capitalei derulează mai multe programe pentru sprijinirea familiilor din București, printre care Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” – FIV 1 – o inițiativa de un succes extraordinar, în urma căruia s-au născut nu mai puțin de 357 de copii (acum se derulează cea de-a două etapă a acestui proiect), stimulent financiar pentru constituirea familiilor (în valoare de 1.500 de lei), un alt stimulent financiar pentru nou-născuți (2.500 de lei), un ajutor social comunitar pentru familia monoparentală sau sprijin pentru achiziția de rechizite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati