Bilet de o zi pentru turiștii care vizitează Veneția. Cine va fi scutit

0
169
Imagine de Alois Wonaschütz de la Pixabay

Veneția va deveni primul oraș din lume care va cere turiștilor o taxă de intrare. Data lansării, 16 ianuarie 2023, a fost anunțată de consilierul pentru turism al Veneției, Simone Venturini, relatează CNN.

Venturini a spus că noua măsură este o „mare revoluție” și o soluție pentru problema supraturismului” cu care se confruntă orașul de zeci de ani.

Costul biletului va fi între 3 euro și 10 euro. Prețul nu va fi fix, ci va varia în funcție de numărul de vizitatori: cu cât sunt mai multe cereri de intrare, cu atât costul este mai mare, scrie Digi24.

Sistemul complex de rezervare a biletelor și platforma online vor fi dezvăluite în această toamnă.

Există multe excepții de la plata biletului de intrare, a explicat Michele Zuin, consilier pentru buget.

Vor fi scutiți locuitorii și copiii cu vârsta sub șase ani, precum și persoanele cu dizabilități, proprietarii de locuințe venețiene, cei care vin în oraș din motive de sănătate sau în vizită la rude și cei care vin să participe la un eveniment sportiv sau cultural.â

Cei care vor sta la hotel vor fi de asemenea scutiți, deoarece vor plăti deja o taxă turistică inclusă în tariful de cazare.

Taxa de intrare se va aplica în centrul istoric al Veneției și în următoarele insule: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente și Poveglia.

Amenzile pentru neplata biletelor vor varia de la 50 de euro până la 300 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.