Biletele CFR Călători se pot cumpăra online la toate trenurile până la plecarea din stație

0
142

Biletele de tren pot fi cumpărate online, la toate trenurile CFR Călători, până la momentul plecării din stație, sistemul informatic „xSell” fiind disponibil de marți, 15 noiembrie, pentru toate cele peste 1.000 de trenuri ale operatorului național.

Anterior, aplicația CFR Călători permitea emiterea biletelor online până la momentul plecării doar pentru 75% dintre garniturile de lung parcurs (InterRegio), 65% la garniturile RegioExpres și 32% pentru trenurile Regio, de scurt parcurs.

Compania CFR Călători a anunțat că a dotat personalul din trenuri cu terminale mobile pentru plata cu cardul și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători. În plus asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare.

CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție din graficul unei zile și să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Din 12 decembrie 2022, odată cu Noul Mers al Trenurilor, revin trenurile InterCity, dar cu prețuri mai mari față de InterRegio fără a avea reduceri semnificative pentru durata călătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.