Biletele la STB s-ar putea scumpi. Directorul instituției: “Vom face o analiză!”

Adrian Criţ, noul director general al STB SA, susține că prețul biletelor pe mijloacele de transport în comun, 1.3 lei, este prea mic, motiv pentru care este nevoie de o majorare a sa.

În prezent, Societatea de Transport București (STB) are datorii de peste 1 miliard de lei, mai mult de 90% la stat.

“Avem o reeșalonare făcută cu ANAF-ul, dar ne dorim totodată și să creștem calitatea serviciului prin mărirea accesibilității, prin sporirea gradului de curățenie a vehiculelor, pentru că arată cum arată în traseu și prin sosirea la timp și respectarea programului de transport, să creștem calitatea, să reducem emisiile poluante. Este greu în perioada de criză”, a spus Adrian Criţ, directorul general al STB SA, într-un interviu pentru Hotnews.

Adrian Criț, director general al STB: “Mi-aș dori mai întâi să aduc calitate serviciului public”

Întrebat despre o posibilă mărire a prețului tichetului, Adrian Criț a declarat: “Este o decizie care poate fi aprobată de CGMB. Eu mi-aș dori mai întâi să aduc calitate serviciului public. Dacă dovedim că putem să avem niște mijloace de transport care respectă programul de circulație și care din punct de vedere al curățeniei, al personalului, arătăm că a crescut calitatea, consider că majorarea prețului ar fi un lucru normal”.

Prețul unui bilet ar trebui să ajungă la 2 lei

Director general al STB SA este de părere că prețul unui bilet ar trebui să ajungă la 2 lei.

“Pot să vă spun că acum 10 ani solicitam majorarea titlului de călătorie la 2 lei. Urmează să facem o analiză și în funcție de contextul actual. Dacă este să facem o comparație cu ce se întâmplă în România, avem valoarea cea mai mică la titlul de călătorie, circulând pe distanțele cele mai mari. Undeva trebuie luată o decizie, cert este că trebuie să creștem veniturile societății. Eu sunt sigur că doar prin majorarea prețului la bilete nu o să avem veniturile necesare pentru a rezista”.

“Din punct de vedere al calității spațiului oferit pasagerilor, suntem la nivelul anilor ‘70”

Totodată, Adrian Criț nu neagă faptul că serviciile oferite de STB SA lasă de dorit, iar pasagerii au motive să fie nemulțumiți.

“Flota de tramvaie e întreținută astfel încât să nu creeze probleme de securitate. Din punct de vedere al calității spațiului oferit pasagerilor, al serviciilor conexe oferite, din păcate suntem la nivelul anilor 70. Adică sunt vehicule fără aer condiționat, nu au conexiune la internet și alte avantaje pe care să le oferi pasagerilor ca să-i motivezi să le utilizeze.

Să nu mai punem în discuție faptul că și accesul în aceste mijloace de transport e greoi fiindcă nu au podea coborâtă. Avem unele cu podea parțial coborâtă și acest lucru creea probleme vizavi de accesul în mijloacele de transport. Sunt probleme care se pot rezolva. Tot domnul primar general a amintit ieri că probabil se va semna contractul pentru achiziția de tramvaie. Nu pot să vă dau detalii despre achiziția de troleibuze, știu că s-a semnat contractul, dar nu știu mai mult”, a mai afirmat noul director al STB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati