Biletele pentru Festivalul „Enescu”, la vânzare din 19 iulie

Biletele pentru concertele din Festivalul „George Enescu” vor fi puse în vânzare din 19 iulie.

  • Acces cu respectarea regulilor sanitare în marja a 100% din capacitatea sălii la Ateneu și la Sala Auditorium, 70% – la Sala Palatului și la Sala Radio

Biletele au preţuri ce variază de la 70 de lei, pentru pensionari, la 230 de lei (categoria 1).

Bilete pentru ediţia aniversară a Festivalului Internaţional „George Enescu” vor putea fi cumpărate începând de luni, de la ora 12:00, cu menţiunea că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, în funcţie de sală şi de numărul de locuri disponibile în condiţii de pandemie, potrivit unui comunicat de presă.

Vânzarea se va face în reţeaua Eventim, pe platforma eventim.ro şi la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu.

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate toate locurile şi, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate şi a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare);
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului;
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

29 de concerte la Ateneul Român, 30 la Sala Palatului

La Ateneul Român vor avea loc 29 de concerte în seria Concerte şi Recitaluri. Preţul unui bilet la categoria I este de 230 de lei, iar la categoria a II-a, de 180 lei. Purtarea măştii este obligatorie pe durata prezenţei în sală.

La Sala Palatului sunt programate 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Vor fi puse în vânzare bilete la cinci categorii de preţuri: între 70 şi 230 de lei.

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

La Sala Auditorium vor avea loc concertele din seria Enescu şi Contemporanii. La categoria I, preţul unui bilet este de 60 de lei şi la categoria a II-a, de 40 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea sălii:

  • dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului,
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

La Sala Radio vor avea loc concertele din seria Muzica Secolului XXI. La categoria I, preţul unui bilet este de 55 de lei şi la categoria a II-a, de 35 lei.

Accesul la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Procedură pentru achiziționarea de bilete

Pentru achiziționarea biletelor este nevoie să creați un cont pe site-ul Eventim și/sau să actualizați datele (parola). Logați-vă în cont înainte de a începe procesul de achiziție.

Cumpărătorii au la dispoziție 22 de minute pentru a finaliza plata biletelor. Îin cazul în care timpul menționat este depășit, biletele expiră din coșul de cumpărături și este necesar să reluați pașii de achiziție de mai jos.

  1. În sectiunea de căutare introduceți numele evenimentului la care doriți să achizitionați bilete. Căutarea poate fi efectuată după numele evenimentului sau data acestuia.
  2. Apăsați pe butonul Bilete (galben).
  3. Apăsați pe Selectarea celui mai bun loc sau Selectarea planului de sală. În cazul Selectării celui mai bun loc sistemul va alege în mod automat cel mai bun loc disponibil. Pentru opțiunea Selectarea planului de sală trebuie să alegeți manual, din planul de sală, locul dorit.
  4. Selectați numărul de bilete dorite folosind butoanele plus (+) și minus (−). Menționăm că se pot achiziționa maxim 6 bilete de același client.
  5. Odată selectat numărul de bilete, apăsați butonul albastru pentru a adăuga biletele în coșul de cumpărături.
  6. Metoda de distribuție a biletelor este unică și acestea vor fi transmise în format electronic pe adresa dumneavoastră de e-mail (adresa de e-mail folosită la crearea contului).
  7. Plata poate fi efectuată exclusiv prin card: apăsați butonul Plata prin card.
  8. Vă rugăm să introduceți cu atenție adresa de e-mail și să o verificați înainte de a merge mai departe pentru a garanta trimiterea biletelor la adresa de e-mail corectă.
  9. Introduceți detaliile persoanei care va imprima bilete și apăsați butonul Printează biletele cu detaliile introduse.
  10. Introduceți detaliile plătitorului. Este necesar să bifați căsuța ce verifică dacă persoana care achiziționează biletele are peste 16 ani. Apăsați butonul Plasați comanda.
  11. Pentru a fi redirecționat către pagina de plată apăsați butonul Mergi la pagina de plată.
  12. În pagina de plată completați detaliile necesare tranzacției conform instrucțiunilor din pagina procesatorului de plăti. Odată introduse detaliile cardului apăsați butonul Plătește pentru a finaliza tranzacția.
  13. Odată încheiata plata, urmează să primiți o confirmare de plată din partea PayU și confirmarea comenzii împreună cu biletele electronice din partea Eventim.ro.

Festivalul Internaţional „George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de patru săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.

Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii: Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului), Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza), Muzica Secolului XXI (la Sala Radio) şi Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati