Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie propus prim-ministru

Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate joi ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de prim-ministru la consultările de la Cotroceni.

Partidul Național Liberal îl va propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, de joi. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare, scrie Digi24.

Varianta cu Nicolae Ciucă prim-ministru a fost propusă după o discuție în format restrâns între președintele Klaus Iohannis și conducerea PNL.

În noul guvern, liberalii vor vrea să ocupe toate ministerele cu prerogative de avizare, dar și ministere importante precum Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciucă a apărut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, soluția agreată în coaliție a fost cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Liberalii sunt primii care se vor prezenta la consultări cu președintele, de la ora 11:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati