Blocul Naţional Sindical oferă cursuri de dezvoltare a competenţelor IT pentru 640 de lucrători

Blocul Naţional Sindical a lansat, în parteneriat cu Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), proiectele „Digital Skills Training” şi „DigiLab+”, prin care oferă cursuri de dezvoltare a competenţelor IT pentru 640 de lucrători.

Astfel, conform unui comunicat de presă, cele două organizaţii vin în ajutorul companiilor pentru a se putea dezvolta şi pentru a furniza programe de formare şi instruire online, dar şi în sprijinul angajaţilor care, la rândul lor, îşi pot dezvolta compenteţele şi cunoştinţele în domeniul digital – totul cu sprijinul nostru şi fără costuri.

Proiectele vor viza angajatorii, din toate regiunile de dezvoltare din ţară, care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI şi vor avea ca principal obiectiv conştientizarea acestor angajatori privind importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare continuă, punând accent în special pe necesitatea dezvoltării competenţelor digitale ale angajaţilor.

Durata cursurilor este de 80 de ore şi se vor desfăşura pe o perioadă de două săptămâni.

Angajaţii se aleg astfel cu noţiuni de bază sau avansate în acest domeniu, ce pot fi puse în aplicare la locul de muncă. La finalul cursurilor, participanţii vor dobândi calificări în domeniul digital recunoscute de Autoritatea Naţională de Calificare.

De asemenea, în cadrul proiectelor „Digital Skills Training” şi „DigiLab+”, vor fi organizate şi 8 eveniment regionale „Tech Day” în cadrul cărora vor fi prezentate beneficiile învăţării pe tot parcursul vieţii, ale dezvoltării competenţelor digitale în rândul angajaţilor şi vor fi prezentate exemple de bune practici în domeniul digitalizării.

Prin intermediul celor două proiecte, Blocul Naţional Sindical (BNS) îşi propune ca până la finalul anului cel puţin 100.000 de persoane să fie conştientizate cu privire la importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare continuă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati