Blocul ”Rotund” de la Lujerului, în plin proces de reabilitare termică

Blocul “Rotund” de la Lujerului, emblematic pentru Sectorul 6, cu o suprafață construită foarte mare și sute de apartamente, a fost înscris, conform criteriilor legale, pe o poziție eligibilă în primele loturi ale programului de reabilitare termică, potrivit primarului Gabriel Mutu.

Deși reprezintă o poartă spre unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale din Capitală, cartierul Militari, blocul nu a fost niciodată renovat.

“Acum, schimbăm nu doar aspectul învechit, ci asigurăm, prin lucrările contractate de autoritatea locală, confort sporit și reduceri substanțiale la factura de întreținere, pentru sutele de familii din imobil”, a declarat Gabriel Mutu într-o postare pe Facebook.

Totodată, acesta reamintește că, de la reluarea programul de reabilitare termică, în 2016, din primele luni de mandat, a refăcut toate dosarele necesare și a atras fonduri europene, alocate exclusiv pentru acest program.

Anul trecut au fost finalizate lucrări de reabilitare termică, de care beneficiază peste 9000 de familii, iar acum se află în execuție lucrări pentru alte 9000 de familii.

“Suplimentar, am încheiat licitația pentru alte 1300 de blocuri, astfel încât, în următorii ani, nu vor mai exista stopări sau întârzieri în acest program, extrem de important pentru comunitatea noastră”, a conchis Mutu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati