Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu, consolidate cu fonduri nerambursabile de peste 200 mil. lei

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 200 de milioane de lei.

  • „Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 200 de milioane de lei. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, încă 7 cereri de finanţare pentru consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a unor imobile monument istoric sau aflate în zone construite protejate”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
„Imobilul din Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 2-4 (Blocul Scala) şi clădirea monument istoric în stil Art Deco din strada Batiştei nr. 14 ( Teatrul Stela Popescu) se numără printre clădirile care vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obţinute de la bugetul naţional în baza Legii 212/2022”, a mai precizat edilul general.

Primarul Nicuşor Dan a mai spus că valoarea proiectelor depuse este de 216,68 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 205,84 milioane lei.
  • „Aceste proiecte se adaugă celor 15 imobile declarate eligibile pentru o finanţare nerambursabilă în valoare de 361,5 milioane lei. Conservăm astfel valorile arhitecturale care conferă identitate oraşului”, a conchis Dan.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati