Blocuri din Sectorul 4 reabilitate prin PNRR. Imobilele vor avea panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la întreţinere

Primăria Sectorului 4 a anunţat, marţi, începerea lucrărilor de eficientizare termică la primele 20 de blocuri din totalul de 158 care vor fi reabilitate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis AGERPRES, în premieră, imobilele vor avea panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la întreţinere.

În perioada următoare se va interveni atât la exteriorul, cât şi la interiorul imobilelor.

Lucrările vor viza reabilitarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei, refacerea teraselor, a instalaţiilor şi a lifturilor, precum şi montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea facturilor la energia electrică.

Totodată, se vor monta şi staţii de încărcare electrică pentru autoturismele locatarilor.

Toate aceste lucrări de reabilitare se vor face gratuit pentru cetăţeni, costurile fiind suportate din bugetul pe care comunitatea Sectorului 4 l-a accesat în prima etapă a „Valului Renovării” din PNNR.

„Anul acesta, Sectorul 4 al Capitalei a reuşit o premieră la nivel naţional, obţinând cei mai mulţi bani din PNRR. Nu mai puţin de 161 de milioane de euro, adică 70% din bugetul total alocat ţării noastre au fost accesate pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe aflate în zone mai puţin dezvoltate”, au transmis reprezentanţii autorităţii locale.

De aceşti bani vor fi reabilitate 145 de blocuri din zone precum Reşiţa, Huedin, Giurgiului şi Triunghiul Berceni. Acestora li se adaugă alte 13 imobile, încadrate într-o altă axă de finanţare din PNRR, pentru care autoritatea locală a primit suma maximă disponibilă de 10 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati