Blocuri din trei sectoare ale Capitalei rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări la reţeaua de termoficare

0
361
Pixabay

Furnizarea apei calde va fi sistată până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1, având în vedere că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute şi lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona Străzii Releui, cât şi în Căminul Releului.

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica, în Căminul Releului vor fi începute lucrările de importanţă „majoră” pentru viitoarea funcţionare a sistemului de termoficare.

Acesta este un cămin în care sunt amplasate vanele ce fac legătura între Magistralele 3 Sud şi Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud şi CTE Progresu.

În următoarele zile vor fi refăcute toate armăturile şi conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din reţeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi în cazul său expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistenţă, cauzate în mare parte de lipsa investiţiilor.

Vor fi remediate zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; în care armătura longitudinală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât şi-a redus diametrul la mai puţin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone unde armătura transversală din grinzi este afectată de rugină şi şi-a redus diametrul cu circa 5 milimetri.

Tot în această perioadă se vor executa lucrările de înlocuire a aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1.200 milimetri şi alţi aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1.000 de milimetri. De asemenea, vor fi înlocuite şi două vane cu diametrul de 1.000 de milimetri şi alte vane de golire sau de aerisire.

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcţiune în 1968, această zonă de reţea având 55 de ani de funcţionare.

În paralel, simultan cu intervalul în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparaţii printre care zonele Colentina (Dn 800 milimetri), Tineretului ( Dn 500 milimetri şi 600 milimetri), Calea Călăraşilor (Dn 500 milimetri).

Ulterior finalizării lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondaţi CTE Sud la alimentarea din CTE Progresu. O parte dintre consumatorii alimentaţi de CTE Sud vor fi arondaţi la CT Titan. Manevrele tehnice se vor derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi gradul de uzură tehnică foarte mare a conductelor, care îngreunează efectuarea operaţiunilor desfăşurate.

Termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. În şantierele mari se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.