BNR lansează o monedă pentru a marca 200 de ani de la naşterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Banca Națională a României a  decis să lanseze o monedă din aur şi o monedă din argint în cinstea aniversării a 200 de ani de la naşterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, potrivit capital.ro.

Faţa monedei de aur va reda imaginea Palatului „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, cu inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA”, cu valoarea nominală 500 lei, stema României şi anul de emisiune „2020”, conform unui comunicat al instituţiei.

De asemenea, faţa monedei de argint va reda aceeaşi imagine şi incripţie ca a mondei de aur, doar valoarea minimală va fi mai mică, fiind de 10 lei.

Pe spatele ambelor monede va fi redat portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţiile în arc de cerc „ALEXANDRU IOAN CUZA” şi anii între care a trăit „1820-1873”. Acestea vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţurile de vânzare sunt: 10.400.00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare şi 365.00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor a avut loc în data de 19 octombrie 2020 şi s-a realizat prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati