Bode: Lucrările la magistrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic

Lucrările la magisrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic, iar termenul nemodificat, asumat pentru finalizare rămâne luna iunie, a declarat joi, în şedinţa de guvern, ministrul Transporturilor Lucian Bode.

  • În cursul zilei de astăzi, am avut o videoconferinţă cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară din România, sigur, alături de colegii mei din companiile CFR Infrastructură, Compania de Drumuri, respectiv, METROREX. (…) Domenile vitale ale economiei trebuie să funcţioneze: sistemul energetic, sistemul financiar-bancar şi sistemul de transporturi sunt extrem de importante pentru a funcţiona economia.

Infrastructura şi construcţiile sunt domenii complementare pentru dezvolttarea sănătoasă a economiei noastre, care trebuie să aibă o continuitate în această perioadă extrem de dificilă. Le-am spus faptul că noi avem bani alocaţi pentru aceste proiecte, prin bugetul pentru anul 2020, că nu avem nicio datorie către niciun antreprenor, noi, statul român, noi, beneficiarii, şi le-am atras atenţia că la rândul lor şi ei să-şi plătească subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii.

De asemenea, în urma acestei discuţii, absolut toţi şi-au asumat, prin termenele asumate prin contract rămân nemodificate. Toţi au reconfirmat faptul că şi în actualele condiţii termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de transport rămân nemodificate şi mă bucur să anunţ, spre exemplu, faptul că lucrările la magisrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic, iar termenul nemodificat, asumat pentru finalizare rămâne luna iunie”, a precizat Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban a cerut accelerarea procedurilor pentru finalizarea licitaţiilor pentru alte tronsoane importante, între acestea fiind Sibiu – Piteşti sau cele două tronsoane de pe Craiova – Piteşti.

De asemenea, sunt o serie de alte tronsoane care sunt în curs de licitaţie şi aici vă solicit derularea procedurilor cu viteza maximă legală admisă. (…) De asemenea, trebuie găsită o formulă potrivită pentru implementarea Master Planului de dezvoltare a aeroportului, care chiar dacă acum e o restrângere a traficului aerian, care cu siguranţă afectează şi veniturile aeroportului, trebuie continuată pregătirea introducerii în implementare a fazei de dezvoltare a aeroportului”, a spus Orban.

Bode transporturi
Foto: gov.ro

Lucian Bode a mai informat, în şedinţa de guvern, că în ultimele două săptămâni au fost semnate ordinele de începere pentru trei obiective de infrastructură rutieră foarte importante: varianta ocolitoare, Timişoara Sud – termen de execuţie 24 de luni; Sibiu – Piteşti tronsonul I Sibiu – Boiţa – termen de execuţie 36 de luni şi DN 2 – A2.

Pentru tronsonul V am comunicat rezultatul procedurii, fiind stabilit câştigătorul. Suntem în intervalul celor 10 zile în care se poate contesta rezultatul procedurii de atribuire, după care intrăm în procedură de semnare a contractului. Pentru tronsonul IV au fost, unu, oferte, suntem în etapa de evaluare a acestor oferte şi, sigur, imediat ce finalizăm evaluarea, noi vom anunţa câştigătorul licitaţiei pe acest tronson”, a adăugat Bode.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati