Bogdan Aurescu: Aproximativ 80.000 de refugiați ucraineni au rămas în România

Aproximativ 80.000 de refugiați ucraineni care au fugit din calea războiului au rămas în România, iar o treime dintre aceștia sunt copii, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, într-o intervenție la CNN.

„Le oferim condiții pentru înscrierea la școli și la universități, pentru elevi/studenți. Totodată, le-am oferit îngrijire medicală gratuită, asistență, adăpost, orice a fost nevoie ca ei să se simtă confortabil, sau cât de confortabil se poate, în condițiile date”, a spus ministrul, care a salutat modul în care s-au mobilizat ONG-urile și cetățenii români în sprijinul refugiaților, potrivit G4Media.

Bogdan Aurescu a notat că este posibil ca fluxul de migranți să crească în continuare, chiar și când luptele din Ucraina vor înceta, deoarece oamenii vor continua să plece „din cauza deteriorării semnificative a condițiilor de viață, ca urmare a agresiunii rusești”.

Ministrul spune însă că „vom reuși și pe viitor să facem față și să primim pe toată lumea care vine și ne cere ajutorul pentru a intra în România, pentru a rămâne aici sau în tranzitul către alte țări”.

„Și au fost deja mai mult de 90 de țări care ne-au cerut ajutorul pentru a-și evacua cetățenii. Mai mult de 20 de misiuni diplomatice care se aflau la Kiev au fost, de asemenea, evacuate prin România”, a mai afirmat ministrul de Externe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati