BOR vrea să ţină pelerinajul de Sf. Dumitru, chiar dacă rata de infectare în București e mai mare de 3 la mie

Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală.

Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în București, potrivit antena3.ro.

Cu alte cuvinte, este posibil ca evenimentul să fie asemănător cu cel de la Iași, de la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, unde jandarmii au fost prezenți și au cerut documentele de identitate ale celor care își doreau să participe la pelerinaj.

”Cred că rămânând în limitele foarte solide ale rațiunii, ale conștientizării situației realemte foarte dificile cu care ne confruntăm, considerăm că un eveniment atât de important precum pelerinajul din luna octombrie la Sfântul Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, poate fi organizat.

Și din acest sens, Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor au făcut demersuri oficiale pentru aducerea la cunoștință a autorităților îngrijijorate firește de orice manifestare publică, a condițiilor pe care noi înșine le-am gândit, condiții limitative, condiții restrictive, condiții de maximă precauție de ordine și protecție față de credincioșii care vor veni, în așa fel încât să putem obține aprobarea necesară organizării unui pelerinaj, nu ca în alți ani, ci a unui pelerinaj cu un număr mai restrâns de credincioși. Așa cum știm, nu se vine din afara Bucureștiului și a zonei Ilfov”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Patriarhia Română a transmis astăzi un document în care este descris planul de organizare al evenimentului. Potrivit documentului, credincioșii vor sta la un singur rând, acolo unde vor păstra distanța de 1,5 m.

Totodată, la slujbe vor participa simultan doar un număr de 200 de persoane care vor fi așezate pe scaune amplasate în aer liber la o distanță de 1,5 m.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati