Brancardierul care a omorât din greşeală o pacientă pe care a detubat-o a fost eliberat din arest

0
154

Brancardierul de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, care a detubat din greşeală o pacientă bolnavă de COVID-19, a fost eliberat din arestul preventiv în care se afla de la sfârșitul anului trecut.

Brancardierul eliberat din arest a fost plasat sub control judiciar, deoarece magistrații au considerat că nu reprezintă un pericol public.
În următoarea perioadă, el nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar, dar trebuie să fie permanent la dispoziţia organelor de cercetare penală şi să meargă săptămânal la poliţie. În scurt timp dosarul său va fi trimis în judecată, potrivit antena3.ro.
Brancardierul eliberat din arest este suspect acum de ucidere din culpă, după ce a detubat, din greşeală, o bolnavă COVID în vârstă de 65 de ani, la începutul lunii decembrie. El ar fi trebuit să ridice din salon o femeie care decedase, însă, din greșeală a smuls suportul vital al unei femei care se afla încă în viață. Medicii au intervenit imediat, însă femeia nu a mai putut fi resuscitată.
„În data de 10.12.2020, ora 15,30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, au precizat procurorii în dosarul deschis pe numele brancardierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.