Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca, cele mai populare destinații din România în 2024. Litoralul pierde teren în preferințele turiștilor

Brașov, Sibiu, Sinaia și Cluj-Napoca au fost cele mai căutate destinații din țara noastră, în acest an. Și Capitala a fost în topul celor mai căutate orașe. În schimb, litoralul românesc a scăzut în clasament, potrivit unei analize recente Travelminit.ro.

Spre deosebire de anul trecut, există schimbări majore și în cazul tarifelor de cazare. În 2024, acestea au crescut în medie cu 8%. În plus, datele arată că sectorul SPA a avut o creștere de 16%, notează tvrinfo.ro.

Un sejur de două nopți pentru cupluri a costat, în medie 811 lei, în creștere cu 6,5%. În timp ce un sejur de 4 nopți pentru o familie a ajuns la 2.038 de lei în destinațiile montane, având o creștere de 8,7% față de anul precedent. Pentru destinațiile cu SPA, familiile au plătit 2.183 de lei pentru 4 nopți.

Potrivit cifrelor centralizate la sfârșitul lunii septembrie, cele mai aglomerate perioade au fost primul weekend din vacanța de vară, weekendul prelungit de Sfânta Maria din august și ultimele două weekenduri din iulie.

Cele mai căutat destinații în 2024

  • Brașov
  • Sibiu
  • Sinaia
  • Cluj-Napoca
  • București

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati