Brașovenii treziți din somn, la ora două noaptea, de o avertizare RO-ALERT de vânt: ”Dacă muream de inimă.. ce mai făceam cu RO-alert?!?”

O avertizare de tip RO-ALERT de vânt, primită în miezul nopții de brașoveni dar și de turiștii aflați în zonă, a stârnit nemulțumire, oamenii plângându-se că au fost treziți din somn de alarmele puternice. Alerta a fost remisă la ora 2.20 noaptea.

„Avertizare meteo de vânt puternic. Perioada de manifestare 19.02. 2023 2:20 – 6.00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! Apelați serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate. ISU Brașov”.

Mesajul a fost transmis și în limba engleză, scrie ziare.com.

Pe rețelele de socializare oamenii s-au plâns că au fost treziți din somn și că alerta le-a indus un atac de panică.

„Bună seara… dimineața… aș vrea să știu cine sau ce serviciu al statului se ocupă cu trimiterea de avertizări RO-alert și unde aș putea să depun o plângere … și eu și soțul era să murim de inimă… ne-au dat alerta ambele telefoane, deși oprisem această opțiune. Nu e posibil așa ceva… la ora 2:30 dimineața tu trimiți avertizare?!?… înțeleg că e o situație specială, dar dacă muream de inimă.. ce mai făceam cu RO-alert?!?”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati