BREAKING Arhiepiscopul Teodosie, pus sub urmarire penala de DNA

0
943
Foto Facebook / Vali Vadanoiu Photographer

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, marți, că a început urmărirea penală față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Alături de Teodosie Petrescu, și un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență, notează G4Media.

Potrivit procurorilor DNA, în iulie 2023, „suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea”.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.