BREAKING Au fost depistate primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus, unul la București și celălalt la Pitești

Medlife a depistat primele două cazuri din România de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus, unul la București și celălalt la Pitești. Prevalența tulpinii britanice a ajuns la 77% din loturile studiate.

Pe lângă cazurile de infecție cu tulpina sud-africană, specialiștii MedLife au identificat și 72 de noi cazuri cu varianta britanică, din același lot de 93 de probe analizate.

”Prevalența pe loturile studiate cu privire la tulpina britanică a evoluat de la 12% la 77% în mai puțin de 2 luni. Creșterea continuă a ratei de infectare în ultima perioada și a numărului de pacienți internați la ATI întărește faptul că tulpina din Marea Britanie a devenit dominantă pe teritoriul țării”, arată clinica într-un comunicat de presă, scrie Biziday.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică.

”Din toate datele existente, vaccinurile rămân eficiente pentru formele severe de infectare cu noile tulpini, dar nu garantează lipsa formelor moderate pentru persoanele deja vaccinate. Pfizer și Moderna oferă protecție, iar AstraZeneca oferă protecție pentru formele severe de boală, aspect care ne interesează cel mai mult, pentru că la această categorie se înregistrează decesele”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta”, într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3.

Divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat până în prezent 151 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie și 2 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană dintr-un total de aproape 600 probe analizate.

Numărul cazurilor raportate de infectare cu tulpina britanică a ajuns la 272 în România dintre care nu mai puțin de 151 au fost identificate de specialistii MedLife, restul fiind detectate de instituțiile publice.

Dacă vaccinurile aflate în prezent în curs de administrare în România sunt considerate eficiente împotriva tulpinii britanice, există semne de întrebare și opinii contradictorii în privința capacității lor de a combate și infectarea cu tulpinile sud-africană și braziliană.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati