BREAKING Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit. Vacanță de primăvară de o lună pentru anumite clase

0
159
Pixabay

Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în urma unei conferințe de presă. De asemenea, celelalte clase au vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, iar anul școlar se încheie în 25 iunie.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja cunoscut, respectiv 22-25 iulie pentru probele scrise de la Evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la Bacalaureat, informează G4Media.ro.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se termină pe 4 mai, cu excepția claselor terminale

Cu excepția claselor terminale pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare, vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se termină pe 4 mai.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai.

Grădinițele au același program cu clasele primare.

Clasele terminale încheie anul școlar în 18 iunie, iar toate celelalte clase în 25 iunie.

Se renunță la săptămâna „Școala altfel”.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.

Evaluare Națională de clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25-28 mai.

Activitățile remediale se vor ține doar până la incidența de 6 la mia de locuitori.

Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.