BREAKING NEWS / Angajații de pe ambulanța care l-au luat pe pacientul din Capitală depistat cu coronavirus – IZOLAȚI

Cei doi angajați de pe ambulanța care l-au luat pe pacientul din București depistat cu coronavirus, asistenta și ambulanțierul au fost puși sub izolare.

  • Cei doi angajați de pe ambulanța urmează să fie testați pentru a vedea dacă au contactat virusul, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru a explicat că asistenta și ambulanțierul care au intervenit în cazul bărbatului din București nu au făcut nimic greșit, deoarece atunci când acesta prezenta simptomatologie diferită de cea specifică noului coronavirus și nici nu venea din zona roșie sau galbenă.

„Nu a fost greșit. Noi aplicăm niște proceduri. E un pacient care a venit din Roma, în afara zonei roșii sau zonei galbene. El s-a auto-izolat la domiciliu din proprie inițiativă. Prezintă o simptomatologie digestivă. La solicitarea către stația de ambulanță a anunțat febră și scaune diareice, vărsături.

Ca atare, echipajul s-a dus pregătit pentru o patologie digestivă, dar fiecare echipaj are mănuși, are ochelari și mască. După ce a mers la spital el a fost testat suplimentar, a ieșit pozitiv și e internat la Matei Balș, vor face și investigații având în vedere patologia digestivă”, a explicat Tătaru la Digi 24.

PRIMUL caz de coronavirus confirmat în București/ Bilanțul pe România se ridică la 12

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati