BREAKING NEWS / Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi seara că îl desemnează pe Ludovic Orban, premier demis prin moţiune de cenzură, să desemneze un nou guvern.

  • Iohannis spune că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru cetăţeni.

„Am terminat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare şi sunt în măsură să vă spun cateva concluzii pe care le-am tras: în primul rând să recapitulăm pe scurt; avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare a dorit să reformeze multe programe (…), să repare greşelile care au fost făcute de guvernele pesediste.

Pe de altă parte, avem un PSD care are încă foarte mulţi parlamentari şi care se opune acestor schimbări. (…). Soluţia corectă în această situaţie este întoarcerea la electorat. Este soluţia care satisface nevoia de democraţia in Romania. Mai simplu spus, înseamnă alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune, am prezentat partidelor această opţiune, unii au fost de părere că e bine, alţii că e bine să se mai consulte partid. (…) Următorul pas foarte concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern.

  • Aşadar, după ce m-am consultat cu toate formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe dl. Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni.

Iohannis a amintit că PNL a dorit să schimbe legislaţia electorală privind alegerea primarilor în două tururi, motiv pentru care a fost dat jos prin moţiunea de cenzură.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati