BREAKING NEWS / Marcel Vela: Pregătim o nouă Ordonanță Militară

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, pentru B1 TV, că săptămâna viitoare va fi emisă o nouă Ordonanță Militară, care va reglementa navigația fluvială și maritimă, dar și tranzitul la granița cu Bugaria.

Actul va cuprinde și alte prevederi, în funcție de evaluările făcute de Grupul de analiză și de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

  • Vela a mai susținut că forțele de ordine sunt pregătite pentru o eventuală creștere a traficului la frontiera de vest, în condițiile în care se apropie Paștele.

Ministrul a insistat încă o dată ca românii din Diaspora să facă Paștele în țările în care se află și să nu revină acasă, pentru a-i proteja pe cei dragi lor. De asemenea, el a făcut apel la toți românii să respecte regulile de distanțare socială.

Tot săptămâna viitoare, președintele Klaus Iohannis este așteptat să prelungească starea de urgență decretată pe 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Vela„Săptămâna viitoare, Grupul de analiză va prezenta Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență concluziile cu privire la situația operativă la momentul respectiv. În funcție de concluziile Grupului de lucru și de evaluarea Comitetului, vom promova o nouă Ordonanță Militară.  

Ce pot să spun acum e faptul că am discutat deja pentru două aspecte pe care le vom cuprinde în Ordonanța Militară.

Este vorba despre navigatorii de pe vapoare și tot ce ține de navigația fluvială și maritimă, astfel încât să le acordăm și lor aceleași condiții la intrarea în țară ca și șoferilor de camioane. Deci echivalarea navigatorilor cu șoferii de camioane pentru marfă. A doua e cu privire la tranzitul din apropierea graniței, exact cum am făcut pe granița din vest cu Ungaria, să facem și pe granița de sud cu Bulgaria, pentru acel mic trafic în jurul frontierei, în sensul că mulți muncitori din Bulgaria lucrează în agricultură în România sau sunt inclusiv român care mai vor să se deplasează în apropierea frontierei cu Bulgaria”, a declarat ministrul.

Sursa: b1.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati