BREAKING NEWS / Ministrul sănătății, primele declarații după ce pacienta arsă la Floreasca a murit: Vor fi luate măsurile legale

Ministrul sănătății, Victor Costache, a declarat luni că, în cazul pacientei incendiate la Spitalul Floreasca, vor fi luate măsurile care se impun, adăugând că acestea vor fi anunțate săptămâna viitoare.

El a precizat că o parte din echipa medicală a fost audiată de Corpul de Control și Inspecția Sanitară.

Doar o parte din echipă era prezentă la spital. (…) Protocoalele nu au fost respectate. Există niște procotoale standard. (…) Este un eveniment deosebit de grav care nu rebuie să se întâmple nicodată, și care trebuie raportat imediat.De asemenea, aceste evenimente sunt din fericire deosebit de rare. Mai multe detalii săptămâna viitoare. (…) Nu sunt mușamalizate (n.r. – astfel de evenimente). Nu pot fi mușamalizate„, a declarat Costache jurnaliștilor prezenți la Spitalul Floreasca.

El a mai spus că „managerul nu a putut răspunde clar„ de ce nu a anunțat la timp tragedia.

Întrebat dacă managerul Spitalului Floreasca va fi schimbat, Victor Costache a spus: „Vom prezenta săptămâna viitoare toate măsurile pe care le luăm în litera legii.

Potrivit ministrului, camerele video nu pot fi ridicate, dar imaginile sunt analizate cu atenție de mai multe ori„.

El a mai susținut că nu poate să dea deocamdată informația dacă chirurgul Mircea Beuran se afla în sala de operație la momentul tragediei.

„Nu pot să vă dau deocamdată aceastăinformație. (…) Aparatul a fost ridicat de secția de criminalistică„, a spus Costache.

El a menționat că tipul de electrocauter, care a produs incendierea femeii, este folosit des în practica chirurgicală.

Pacienta arsă la Spitalul Floreasca a murit

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati