BREAKING NEWS/ RADET intră în faliment

Regia Autonomă a Distribuției de Energie Termică (RADET) a intrat, luni, în faliment.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București și este irevocabilă.

RADET a intrat în insolvența în septembrie 2016. În luna aprilie a acestui an, Tribunalul București a pronunțat falimentul regiei de stat. Ulterior, Primăria București a obținut suspendarea deciziei la Curtea de Apel.

Principalul său creditor este ELCEN, care produce căldura si apa caldă pentru București, cele două entități economice fiind direct legate una de alta. ELCEN este, la rândul său, în insolvență tot în 2016.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a cerut de curând Primăriei București plata datoriilor avute de RADET către producătorul de energie termică, în sumă de 3,83 miliarde de lei.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat, la preluarea mandatului, că RADET ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie.

„Mâine (n.r joia trecută) vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită”, a spus ministrul.

El s-a arătat optimist că se va găsi o soluţie.

„Sper să nu se ajungă la falimentul RADET, însă Primăria trebuie să fie pregătită şi pentru această eventualitate”, a adăugat Popescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati