BREAKING NEWS / RECORD negativ istoric: Prețul petrolului american a ajuns pentru prima dată SUB 0 $ / baril

Este pentru prima dată în istorie când prețul barilului de petrol american scade sub 0 $, ajungând acum la -37.53 dolari.

  • Acest lucru însemnă că producătorii de petrol plătesc acum cumpărătorii să le folosescă produsul, pentru că se tem că din luna mai nu vor mai avea unde să îl depoziteze, informează BBC. 

Cererea pentru petrol a scăzut semnificativ în urma pandemiei de coronavirus și a restricților din întreaga lume, industria de petrol suferind pierderi colosale. În consecință, firmele de petrol au închiriat spații pentru depozitarea surplusului, ceea ce a dus la costuri greu de suportat în această perioadă.

Potrivit Reuters, cumpărătorii au fost descurajați, date fiind evoluțiile economiilor din Germania și Japonia. Există temerea că, din cauza pandemiei de coronavirus, economiile celor două state, dar în general de peste tot nu-și vor reveni prea curând, deci nici consumul de carburant.

  • Producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită, Rusia și alți producători de petrol au încercat să mențină prețurile, înțelegându-se să reducă producția cu 9,7 milioane de barili pe zi, în lunile mai și iunie. Aceasta este cea mai puternică reducere de producție asupra căreia s-a negociat vreodată. Și, chiar și așa, nu a fost suficient. Instalațiile de stocare a petrolului sunt pline, iar cererea este extrem de scăzută, economiile fiind încă ”amorțite” de criza COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati