BREAKING NEWS. România NU intră în Schengen..nici de această dată/ Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, potrivit surselor G4Media. Croația a primit vot favorabil.

  • Olanda și-a clarificat poziția în interiorul Consiliului JAI. A explicat că este în favoarea aderării României la Schengen, dar votul a fost negativ pentru că România e la pachet cu Bulgaria, iar Olanda consideră Bulgaria nepregătită.

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate.

Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”, arată sursa citată.

Vot favorabil pentru Croația în Schengen

Croația a primit vot unanim și va intra în Schengen de la 1 ianuarie 2023, potrivit unui anunț al președintelui Croației.

Astfel, cea de a treia țară – Croația – a primit vot favorabil pentru aderarea la Schengen: de la 1 ianuarie cu frontierele terestre, de la 1 martie cu frontiera aeriană.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati