BREAKING NEWS / UE a aprobat vaccinul anti-Covid BioNTech/Pfizer

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat azi primul vaccin anti-Covid, cel produs de BioNTech/Pfizer.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat folosirea acestui vaccin în lupta cu pandemia de COVID-19, scrie New York Times.

De asemenea, Agenția a transmis să sunt și noi tratamente în curs de aprobare la începutul anului viitor.

Comisia Europeană a transmis pe pagina de Facebook că vaccinul este ”sigur” și ”eficient”.

 

Acesta este primul vaccin anti-COVID-19 aprobat de EMA, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Europa. În urma deciziei de luni, ţările din UE vor putea să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână, scrie Agerpres.

Ţări din Uniunea Europeană, inclusiv Germania, Austria şi Italia, au anunţat deja că plănuiesc să înceapă vaccinările pe 27 decembrie, în contextul în care Europa încearcă să prindă din urmă Statele Unite şi Marea Britanie, care au demarat deja campaniile lor de vaccinare la începutul lunii decembrie.

Recomandarea adoptată de EMA vizează persoanele din Europa cu vârste de cel puţin 16 ani, a precizat directorul instituţiei, Emer Cooke.

Comisia Europeană va trebui să aprobe în mod formal vaccinul. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că se aşteaptă ca această decizie să fie luată luni seară.

„Este un moment decisiv în eforturile noastre pentru a livra europenilor vaccinuri sigure şi eficiente”, a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj publicat pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati