BREAKING Premierul Ciucă a demarat o anchetă privind achiziționarea testelor de salivă

Premierul Nicolae Ciucă a dispus Corpului de Control al Guvernului să înceapă o acțiune de documentare privind achizițiile de teste de salivă pentru elevi, potrivit unui anunț al Guvernului.

Ancheta a fost declanșată după ce livrările de teste către școli au întârziat, iar autoritățile au refuzat să preia 2 milioane de teste de la o companie specializată care a întârziat livrarea cu 30 de ore din cauza perturbărilor de trafic și a achiziționat teste de la alte companii, scrie G4Media.ro.

Primul lot din licitația pentru testele de salivă a fost câștigat de trei firme, au declarat reprezentanții Oficiului Național pentru Achiziții Publice la solicitarea Edupedu.ro. Cele mai multe teste din lot, 5 milioane, le va furniza o firmă de modă – Viggo Fashion – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei.

Printre firmele câștigătoare e și un brand de modă lansat de Cătălin Botezatu

Celelalte două firme câștigătoare sunt o firmă olandeză – Medpark B.V – și Eva Healthcare SRL, de asemenea o firmă care, potrivit presei, a mai câștigat în ultimii doi ani contracte publice.

Mai exact, cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, astfel: Viggo Fashion International SRL – 5 milioane de teste de salivă; MEDPARK B.V. – 3 milioane de teste; EVA HEALTHCARE SRL – 1 milion de teste. Mai rămân de atribuit loturile 2 și 3 din cadrul licitației, iar până la finalul acestei săptămâni ar trebui ca și acestea să fie finalizate.

Viggo Fashion International SRL este producător de haine, brandul fiind lansat de Ionuţ Marin şi Cătălin Botezatu. Botezatu nu are acțiuni la companie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati