Bucharest Art Film Festival aduce filme de(spre) artă în premieră în România, în perioada 22-24 noiembrie

Bucharest Art Film Festival anunţă cea de-a 4-a ediţie cu tema Hibryd. Festivalul aduce în premieră în România proiecţii de film de(spre) artă si o expoziţie realizată în parteneriat cu Năsui Collection & Gallery, în perioada 22-24 noiembrie, la Spaţiu Docuart si Palatul Mogosoaia.

Programul celor trei zile aduce în atenţia publicului trei titluri internaţionale. Vineri, 22 noiembrie, la Spaţiu Docuart va avea loc proiecţia filmului Stuffed al regizoarei Erin Derham (2019 / 85′), începând cu 19:30. Stuffed este un lungmetraj documentar despre lumea taxidermiei si explorează această arie culturală diversă, unde sculptorii trebuie să fie si oameni de stiinţa, ei întrezăresc viată acolo unde alţii nu văd decât moartea.

Sâmbătă, festivalul este găzduit de Palatul Mogosoaia, în Sala Scoarţelor, unde spectatorii sunt invitaţi să urmărească filmul Walking on Water (R. Andrey M Paounov, 2018 /100′), de la 16:00. Documentat cu acces necenzurat la Christo si la echipa sa, producţia prezintă un veritabil document cinematografic al procesului de lucru si de creaţie a lui Christo. Filmul poate fi văzut si în Spaţiu Docuart, începând cu ora 20:00.

Duminică, de la 18:30, are loc proiecţia The Chineze lives of Uli Sigg (R. Michael Schindhelm, 2016 / 93′) la Spaţiu Docuart. Documentarul are ca subiect antreprenorul, diplomatul si colecţionarul de artă Uli Sigg si vorbeste despre contextul socio-politic tensionat al transformărilor succesive din China din anii ’70. El a stabilit, de asemenea, cea mai importantă colecţie de artă chineză contemporană din lume.

„Selecţia filmelor redă, prin tematicile abordate, caracterul heterogen, sincretic si excentric al artei contemporane. Vorbim deja de subiecte care se regăsesc undeva pe linia de demaracaţie între artă (în termenii definiţi de către publicul larg), stiinţă, socio-economie si entertainment. Fiecare dintre propuneri aduce în prim plan o abordare a unui segment din ceea ce definim drept ÂŤscena si piaţa de artăÂť. Interesul nostru a fost acela de a introduce spectatorul în problematica generală a artei contemporane printr-o serie de întrebări care rezultă direct din tematica filmelor: Cât de important sunt colecţionarii în stabilirea tendinţelor si a marilor nume în arta contemporană? Sunt segmentele conexe precum taxidermia parte din discursul artistic? Cum si care este nivelul de implicare al publicului vis-a-vis de instalaţiile vizuale?”, Ana Negoiţă, director artistic al festivalului.

Festivalul include, de asemenea, proiectul capsulă HYBRID: Pop-up Art by Felix Deac, realizată în parteneriat cu Năsui Collection & Gallery, care poate fi vizitată la Spaţiu Docuart în perioada 22 – 24 noiembrie, în intervalul 15:00 – 20:00. Proiectul ilustrează atât etapele de creaţie ale artistului cât si tehnicile specifice de sculptură hiper-realista.

Practica sculpturală a lui Felix Deac combină tehnicile taxidermiei cu inovaţii originale pe bază de reţete chimice specifice de preparare a materialelor sintetice, pentru obţinerea pielii artificiale, în contextul unei noi direcţii în sculptura contemporană.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati