Bucharest Jazz Festival – între 16 şi 18 septembrie, la Combinatul Fondului Plastic

Bucharest Jazz Festival revine, între 16 şi 18 septembrie, cu o nouă ediţie de concerte şi live sessions la Combinatul Fondului Plastic, un spaţiu dedicat evenimentelor din zona de arte şi design.

Ediţia din acest an aduce un concept axat pe jazzul românesc şi este curatoriată de muzicologul şi jurnalistul Florian Lungu, nume important al scenei de jazz locale, care a documentat, a experimentat şi a fost martor la multe evenimente care au scris istoria jazzului autohton.

Programul festivalului este împărţit în trei seri tematice.

Prima zi de festival este dedicată artiştilor din noua generaţie de jazzmani şi grupează patru concerte sub tema ‘Young Blood Jazz Musicians’. Seara ‘Jazz Diaspora’ prezintă concerte ale artiştilor români de jazz din afara ţării, iar ultima zi de festival este intitulată ‘Jazz Virtuoso’ şi aduce pe scena de la Combinat nume consacrate ale jazzului autohton.

Din lineup-ul ediţiei fac parte ZMEI3, Sorin Zlat, Ion Ţunţu Baciu Jr., Trigon, Eva Maria Gârlea & Robert Cozma şi o colaborare între Luiza Zan şi Big Bandul Radio dirijat de Ionel Tudor. În afara concertelor, sunt programate DJ Sessions, ateliere muzicale pentru copii şi o conferinţă pentru publicul de jazz.

Cea de-a noua ediţie este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB, cu sprijinul The Institute, al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al Combinatului Fondului Plastic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati