Bucureștenii au donat peste 6 tone de produse pentru cei nevoiași în magazinele Lidl

În perioada 19 aprilie-16 mai 2021, Banca Pentru Alimente București a colectat cu sprijinul clienților Lidl peste 100 de kg de alimente neperisabile pentru persoanele aflate în nevoie, din municipiul București și județele Ilfov și Prahova. Alimentele au fost strânse în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei de colectare de alimente, organizată de Lidl România în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.

  • În toată țara, au fost colectate cu ajutorul clienților Lidl peste 31 de tone de alimente.
  • Alimentele colectate de Banca pentru Alimente București au fost donate de persoane fizice în 34 magazine Lidl din București și Ilfov.

De Paște, Lidl România în parteneriat cu rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente din România a organizat cea de-a treia campanie națională de colectare de alimente, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Aceasta s-a desfășurat în 120 de magazine Lidl din țară. Între 19 aprilie și 16 mai, clienții retailerului au donat peste 31 de tone de alimente neperisabile în cutiile amplasate după casele de marcat. Aceste alimente au fost distribuite către 142 de organizații cu programe social-caritabile din toată țara.

Aceasta este a treia oară în care Banca pentru Alimente București se implică în campanie, organizând la nivel regional colecta de produse alimentare. De data aceasta, Banca a strâns în total peste 6 tone de alimente în București, Otopeni, Voluntari Bragadiru, Popești-Leordeni, Balotești și Pantelimon, după ce în ediția precedentă a campaniei, în decembrie 2020, s-au colectat peste 3.280 kg în București.

Din totalul produselor colectate în campania de anul acesta, ponderea cea mai mare au avut-o alimentele de bază, însumând 4.289 kg de paste făinoase, cereale boabe, făină, mălai, griș, zahăr, orez, ulei, lapte UHT, urmate de 712 kg de conserve și borcane de legume, fructe sau carne, 1.000 kg de dulciuri și 164 kg de produse de igienă și altele.

Toate aceste produse au fost distribuite de către Banca pentru Alimente București persoanelor din categorii vulnerabile, cu ajutorul a 20 de organizații partenere din București, Ilfov și Prahova.

În restul anului, rețeaua Băncilor pentru Alimente preia de la companii produse în surplus, cum sunt stocurile sezoniere, mărfurile refuzate la platformă din motive estetice, produsele provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi sau produsele ce se apropie de termenul de expirare și vor trebui retrase de la raft. Toate produsele sunt în termenul de valabilitate și bune pentru consum uman, astfel că sunt donate imediat beneficiarilor. Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor ce implementează programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.

Proiectul Banca pentru Alimente a început în România în 2016, prin fondarea Băncii pentru Alimente București și s-a extins cu sprijinul Federației Europene a Băncilor Alimentare în toată țara prin Băncile regionale din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, anul acesta urmând a fi inaugurată și cea din Galați. În 5 ani rețeaua a colectat peste 5.000 de tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 400 de organizații, ca ajutor alimentar recurent pentru 113.000 de persoane aflate în situații vulnerabile.

Banca Pentru Alimente București și-a început activitatea în anul 2016, colectând de atunci până în prezent peste 3.000 tone de alimente de la companiile donatoare. Aceste produse ce au putut fi salvate de la risipă au fost distribuite cu ajutorul a 140 de organizații către peste 30.000 de persoane. În 2021, Banca își intensifică activitatea în județele din regiunea sa, cu misiunea de a contribui la combaterea risipei alimentare și a sărăciei, sprijinind asociațiile cu programe sociale și caritabile din București, Ilfov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Ialomița, Buzău, Călărași, Giurgiu, și Teleorman.

Atât pentru extinderea proiectului în rețeaua națională, cât și pentru Banca pentru Alimente din București, Lidl România este principalul sponsor. Retailerul și-a asumat să susțină financiar o parte din costurile de funcționare și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii pentru o asemenea rețea. Lidl România a contribuit, totodată, la fondarea celorlalte 7 Bănci Regionale pentru Alimente din țară: Cluj-Napoca, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța și Craiova. De la înființarea primei Bănci și până acum, Lidl a finanțat dezoltarea rețelei cu peste 4.154.000 de lei și va continua susținerea Băncilor cu încă 600.000 de lei până la finalul acestui an. În plus, pe lângă  sprijinul financiar, retailerul donează constant și produse, pentru îndeplinirea misiunii rețelei.

Companiile ale căror donații au fost distribuite de Banca pentru Alimente București sunt:

Lidl România, Metro România, Kaufland România, Penny, Auchan, Chep România, Kellogg’s, Unilever, Nestle, Danone, Heidi Chocolat, Tymbark, Orbico România, Caroli Foods, Lactalis, Patisseries Gourmandes, Eurolact, Vital Crevedia, Coca Cola, Maresi, Lactate Brașov, Amrest, Atlantic Impex, Star Foods, Pepsi Cola, Bio Logistic, Cocorico.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati