Bucureștenii, campioni la cumpărat calorifere electrice. Vânzările au explodat din cauza lipsei căldurii în Capitală

Lipsa căldurii cu care se confruntă mii de bucureșteni se vede și în numărul de calorifere electrice și aeroterme cumpărate în ultima perioadă.

eMAG: vânzările s-au dublat, 60% sunt livrate în Capitală

Astfel, vânzările de calorifere electrice s-au dublat în luna noiembrie și în primele două săptămâni din decembrie față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor eMAG, cel mai mare retailer online din România, scrie Libertatea.

La aeroterme, vânzările au fost în noiembrie cu peste 60% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut și cu aproape 30% în decembrie, mai arată compania.

Potrivit datelor, cele mai numeroase comenzi au fost efectuate din București, Capitala grupând mai mult de un sfert din comenzile din noiembrie și aproape 60% din cele pe luna decembrie.

Vânzări dublate în magazinele Flanco

Același trend se observă și la Flanco. Segmentul aparatelor de încălzit, care include calorifere, aeroterme, convectoare, radiatoare și panouri radiante, a crescut cu 10% în octombrie, cu 40% în noiembrie și cu 25% în decembrie.

Creșterile sunt comparativ cu anul trecut, iar datele includ atât vânzările din magazine, cât și comenzile din online, și sunt la nivel național.

În București, Flanco a consemnat în decembrie o creștere de 103% a vânzărilor pentru astfel de aparate în magazinele sale fizice și un salt de 73% în noiembrie în aceleași magazine.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati