Ciprian Ciucu: Bucureștenii nu mai au acces în Parcul Univesității Politehnice

0
142

Bucureștenii nu mai au acces în Parcul Univesității Politehnice. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că protocolul în acest sens cu Universitatea Politehnica a fost reziliat de rector întrucât autoritatea locală nu şi-a respectat obligaţiile, dar situaţia va fi remediată.

Potrivit lui Ciucu, a existat un protocol de colaborare din 15 septembrie 2020 între Universitate şi Primăria Sectorului 6, prin ADPU, care permitea accesul în Parcul Politehnicii.

Ciucu: Primăria nu și-a respectat obligațiile

Luni, Primăria Sectorului 6 a primit o adresă prin care acel protocol a fost reziliat unilateral de către rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti cu data de 30 octombrie pentru că primăria nu şi-a respectat obligaţiile, respectiv asigurarea pazei şi a curăţeniei, scrie Hotnews.ro.

Ciucu spune că nu a ştiut despre conţinutul acelui protocol, reziliat la o săptămână după ce și-a preluat mandatul.

„Rectorul universităţii are dreptate, ADPU S6 nu şi-a respectat obligaţiile. De asemenea, ADPU Sector 6 nu avea cum să-şi respecte obligaţiile în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Sector 6 care să-i permită efectuarea cheltuielilor aferente”, spune Ciucu, într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit acestuia, directorul ADPU a pregătit proiectul de hotărâre, care va putea fi pus pe ordinea de zi a Consiliului local, după ce vor fi organizate comisiile de specialitate şi îşi vor începe activitatea.

„Faptul că Universitatea Politehnică se află pe teritoriul Sectorului 6 este un mare avantaj pentru sectorul nostru şi intenţionez să deschid linii noi de colaborare, dincolo de accesul cetăţenilor în parc. Am avut o discuţie telefonică cu domnul rector Mihnea Costoiu în care mi-am asumat îndeplinirea obligaţiilor PS6 şi i-am solicitat o întâlnire săptămâna viitoare pentru a discuta bazele unei colaborări mai largi.

Cu privire la Parcul Politehnicii, îi voi propune domnului rector semnarea unui nou protocol şi un termen fezabil şi clar privind asumarea obligaţiilor care revin Primăriei Sectorului 6„, a adăugat Ciprian Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.