Bucureștenii s-au întors la muncă la birou! Record de trafic la metrou de la începutul pandemiei

Record de trafic la metrou de la debutul pandemiei COVID-19! Peste nouă milioane de călători au validat cartelele în februarie 2022, fiind cel mai ridicat nivel lunar din martie 2020 încoace.

Pe magistralele 1 şi 3 cumulat a fost înregistrată o creştere de 65% a traficului în februarie 2022 faţă de aceeaşi lună a anului precedent. De asemenea, pentru magistrala 2 care face legătura între Berceni şi Pipera, creşterea este de 77%, potrivit Ziarul Financiar.

Starea de alertă a fost ridicată începând din 8 martie 2022, motiv pentru care numărul companiilor care şi-au rechemat angajaţii să lucreze la birou a crescut. Din acest motiv, este de aşteptat ca traficul la metrou să urce în continuare.

Potrivit datelor Metrorex, în primele două luni ale anului înainte de pandemie, în subteran coborau la metrou peste 14 milioane de călători.

Peste 9 milioane de călători au validat cartele în februarie 2022

Peste nouă milioane de călători au va­lidat cartele la intrarea în sta­ţiile de metrou din Bucureşti în februarie 2022, un număr aproape dublu faţă de februarie 2021, când fuse­seră înregistrare 5,7 mi­lioane de validări. De la de­butul pandemiei COVID-19, pragul de 9 milioane nu a mai fost atins în nicio lună.

Reprezentanţii Metrorex nu au furnizat date pen­tru fiecare staţie în parte, aşa cum făcea în trecut, ci doar pentru magistrale, notează sursa citată.

„Pentru întărirea măsurilor de siguran­ţă şi securitate, datele solicitate de dumnea­voas­tră rămân cele transmise anterior, obiec­tivul principal al societăţii noastre fiind transportul călătorilor cu metroul în con­diţii de siguranţă şi confort“, este răs­punsul directorului general Metrorex Mariana Miclăuş la întrebarea referitoare la mo­tivul pentru care compania nu mai furni­zează date pentru fiecare staţie în parte.

Datele pentru magistralele 1 (Dristor-Pantelimon) şi 3 (Preciziei-Anghel Saligny) sunt raportate cumulat întrucât se inter­sec­tează şi au staţii comune, explică Metrorex.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati