Bucureştenii sunt invitaţi să participe la consultarea publică privind Master planul velo

Bucureştenii sunt invitaţi să participe la consultarea publică privind elaborarea Master planului pentru dezvoltarea reţelei de piste pentru biciclete din Capitală.

Compania care va elabora documentul, F.I.P. Consulting SRL, întocmeşte o bază de date cu persoane fizice, autorităţi şi ONG-uri care doresc să vină cu propuneri, sugestii, observaţii şi recomandări în privinţa proiectului.

„În această etapă de consultare iniţială, după întocmirea bazei de date, se va prezenta situaţia existentă, se vor stabili aşteptările comunităţii şi se va propune structurarea unei viziuni şi a unor obiective pentru Master planul velo. Master planul pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor de biciclete este un document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei reţele extinse de piste pentru biciclete, va identifica şi prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare, ţinând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potenţiali, trafic, zone de interes, dar şi de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraş”, anunţă Primăria Capitalei pe Facebook.

Reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe.

  • Persoanele interesate sunt invitate să se înscrie în baza de date pentru a lua parte apoi la procesul de consultare publică accesând următorul link: https://forms.gle/yq1CjcT5WnTdK3SZ9

În martie, primarul general, Nicuşor Dan, anunţa că a semnat contractul pentru elaborarea unui master plan necesar dezvoltării reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti. Valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati