Bucureștenii trebuie să aştepte aproximativ 48 de ore pentru a fi testaţi de COVID la domiciliu

Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Bucureşti, a anunţat luni că timpul de aşteptare a unei ambulanţe pentru testarea Covid-19 la domiciliu a crescut de la 24 de ore la 48 de ore, în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Motivul principal este explozia numărului de cazuri, din ultima perioadă.

”SABIF a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor bilologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, într-o declarație de presă.

DSP vrea un centru de carantinare instituţionalizat

Ea a arătat că Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare, având în vedere această creştere de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se eliberează decizie de carantinare pot sta în astfel de centre.

”S-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare, la nivelul oraşului Bucureşti, şi am fost informaţi, prefectura a fost informată de către DSP cu privire la situaţia centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau care au fost deja autorizate.

Deocamdată, raportat la situaia actuală epidemiologică, s-a pus în discuţie suplimentarea cu un centru instituţionalizat pentru această carantină instituţionalizată”, a mai spus sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati