București, focarul COVID al Europei. Ce scrie presa internațională despre situația dramatică din România

Presa internațională a descris pe larg situația dramatică din România, cu spitalele sufocate de pacienți cu COVID-19, fără locuri la terapie intensivă și cu cele mai dure bilanțuri COVID din Europa. „Am fost în iad”, „Cât de tare pot să sune sirenele”, „Firmele de pompe funebre se zbat să facă față morților”, „Iohannis și Guvernul au acționat haotic” – sunt câteva dintre titlurile din presa străină, notează Hotnews.

Astfel, în timp ce Politico scrie că România cere ajutor de urgență din partea UE pentru a lupta cu coronavirusul, Bloomberg notează faptul că țara noastră raportează cel mai mare număr de cazuri de COVID-19, un record de decese.

Die Zeit: Cât de tare pot să sune sirenele

„România a devenit un focar Corona. Pacienții trebuie să împartă ventilatoare, nimeni nu mai are încredere în politicieni”, notează publicația germană, amintind de celebrul film al lui Cristi Puiu, „Moartea domnului Lăzărescu”.

„Vestea bună: povestea este dintr-un lungmetraj. Vestea proastă: adevăratul pacient pe care vrea să îl arate acest film este sistemul de sănătate din România. La cincisprezece ani de la apariția filmului, sistemul este încă grav bolnav”, scrie Zeit.

„Când regizorul Cristi Puiu a filmat ‘Moartea domnului Lazarescu’ România nu-și putea imagina ceva de genul Corona. De câteva săptămâni tara a fost afectată de virus ca nicio alta din Uniunea Europeană. Capitala sa, București, este focarul Covid al Europei”, scriu jurnaliștii germani.

Reuters: Pe măsură ce COVID-19 cuprinde România, firmele de pompe funebre se zbat să facă față morților

„În timp ce un număr fără precedent de victime ale COVID-19 cuprinde România, Sebastian Cocoș, proprietarul unei case de pompe funebre se zbate să facă față sicrielor și ritmului rapid al înmormântărilor. ‘Au fost familii care au îngropat până la 4 persoane în două săptămâni’”, a relatat acesta pentru agenția Reuters.

Agenția amintește că „unele personaje publice, printre care parlamentari, preoți și unii medici au îndemnat oamenii să nu se vaccineze, au susținut protestele împotriva restricțiilor și chiar au dat buzna în spitale, spre disperarea doctorilor”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati