București-Ilfov și patru județe se află în topul zonelor cu cele mai multe intervenții SMURD

București-Ilfov, Mureș, Vrancea, Bihor și Constanța sunt situate în topul zonelor cu cele mai multe misiuni, în ultimele 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, la nivel național, intervențiile pentru acordare măsurilor de prim ajutor au reprezentat peste 80% din totalul situațiilor de urgență gestionate de pompieri, 1.116 persoane fiind asistate medical de către echipajele SMURD.

În afara acestor situații, odată cu scăderea temperaturilor, colegii noștri se confruntă din ce în ce mai des cu incendiile la locuințe.

”Colegii noștri au acționat pentru stingerea a 64 de incendii, în urma cărora 2 persoane și-au pierdut viața (1 victimă în județul Dâmbovița și 1 victimă în județul Galați). Pentru evitarea unor astfel de tragedii, în perioada sezonului rece trebuie să manifestăm o atenție deosebită pentru curățarea coșurilor de fum și a mijloacelor de încălzire, acestea fiind principalele cauze ale incendiilor”, potrivit unui comunicat IGSU.

Ziua de ieri a fost marcată și de producerea a 2 accidente rutiere grave, în județele Mureș și Maramureș, în urma cărora 9 victime au fost transportate la spital, iar 1 persoană a decedat.

Primul eveniment s-a întâmplat în dimineața zilei de ieri, când echipaje de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs între 2 microbuze, pe DN 1C, în localitatea Valea Chioarului, județul MM. În urma acestui eveniment, în care au fost implicate 10 persoane (7 adulți și 3 copii), au rezultat 9 victime (6 adulți și 3 minori), conștiente, transportate la spital.

O altă situație gravă s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată, pe raza localității Sângeorgiu de Mureș, județul MS, unde un tren de călători a acroșat un autoturism, în care se afla o persoană. Echipajele de descarcerare au extras victima din autoturism, însă în ciuda acordării asistenței medicale de urgență, bărbatul, în vârstă de 22 ani, și-a pierdut viața.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis 1 atenționare meteorologică COD GALBEN de ninsoare și ploi însemnate cantitativ pentru Carpații Meridionali și de Curbură, sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei și sud-estul Moldovei, valabilă până vineri, 11 decembrie a.c., ora 15.00.

În afara acestor fenomene prognozate, ANM a emis alte 48 de atenționări meteorologice imediate de vânt, ninsoare, polei sau ceață, ce au vizat mai multe județe ale țării, precum și municipiul București. Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale semnificative.

Evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati