Potrivit raportului Remote Working Index, Bucureștiul este plasat pe primul loc în topul celor mai avantajoase orașe din lume pentru munca de acasă.
Iată cum arată topul și cum a fost realizat el.
Raportul a luat în considerare 50 de orașe din lume și a fost întocmit în funcție de:
- viteza medie de internet;
- disponibilitatea firmelor de livrare a alimentelor;
- numărul de locuri de muncă la distanță disponibile;
- costul unui laptop în orașul respectiv;
- costul vieții în general.
”Dacă lucrați în București, nu veți avea de suferit în pauza de masă, pentru că aveți de unde alege dintr-o gamă largă de restaurante. Deși nu este totul ieftin și primitor, în general București este cel mai bun oraș pentru a lucra de la distanță”, precizează Broadband Deals.
Capitala României a adunat cele mai multe puncte la procentul de joburi care le oferă oamenilor posibilitatea de a lucra de la distanță (4,33%). La costul vieții e a doua, după Kiev. La viteza de internet, a doua după Houston, SUA. Iar la costul unui laptop (s-a luat ca referință MacBook) a ieșit pe locul 7.
Per total însă, când s-au adunat punctele și beneficiile, Bucureștiul s-a clasat pe locul 1 în Top 10, urmat de 3 orașe americane, Houston, Las Vegas și Atlanta, apoi de Budapesta pe locul 5. Locurile 6 și 7 sunt ocupate de alte două orașe americane, San Francisco și Los Angeles, topul încheindu-se cu Kiev, Chicago și Varșovia.
Totodată, Roma se află la capătul opus, opus, al celor mai “neprietenoase” orașe cu munca de acasă, alături de metropole precum Milano, Seul, Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Köln, Munchen și Manchester.