București, pe primul loc în lume la numărul de ore pierdute în trafic: Peste 130 de ore pe an

Bucureștiul este orașul din lume în care se pierd cele mai multe ore în trafic: 134 de ore pe an pentru fiecare șofer. Cei care șofează în Capitală pierd mai mult timp în trafic decat șoferii din Bogota, New York sau Moscova.

INRIX, aplicație de trafic și alertare rutieră, a introdus Bucureștiul în topul său și a calculat că media de deplasare în trafic este de numai 24 de kilometri pe oră.

În privința timpului petrecut de bucureșteni în trafic, Capitala a depășit chiar și Bogota, care până de curând se situa pe prima poziție. În capitala Columbiei, se pierd 133 de ore în trafic, iar viteza de deplasare este mai mică de 18 Km/Oră, în timp ce în București fiecare șofer pierde 134 de ore în trafic, în fiecare an.

Pe locul trei se situează New York (100 de ore), urmat de Moscova (100 de ore), Philadelphia (94 de ore) și Paris (88 de ore).

În 2020 restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus au redus media orelor pierdute în trafic, iar la acest capitol pe primul loc se află Roma, cu 100 de ore salvate, urmată de Londra (80 de ore) și Paris (77 de ore).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati