București. Percheziții la zeci de persoane care au luat mașini în leasing cu acte falsificate

Polițiștii fac percheziții în București, într-un dosar de înşelăciune și uz de fals. Mai mulți bucureșteni ar fi folosit adeverinţe de venit falsificate pentru a cumpăra mașini în rate și au produs un prejudiciu de două milioane de lei, în ultimii trei ani.

Peste 20 de persoane urmează să fie audiate, miercuri, de polițiști, după ce un dealer auto a reclamat că, în perioada 2018-2019, a primit cereri de creditare pentru care s-au folosit adeverinţe falsificate din care rezulta că veniturile realizate de solicitanți acoperă taxele de leasing.

Firma prejudiciată ar fi TBI Leasing, scrie Gândul.

Prejudiciu de două milioane de lei

„Sunt puse în aplicare peste 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate. În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi, iar din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele respective au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul produs firmei se ridică la două milioane de lei, potrivit estimărilor făcute până acum de anchetatori.

Cercetarile se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati