Bucureşti: Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Elias, de la o femeie de 42 de ani, aflată în moarte cerebrală/

Trei pacienţi au beneficiat, la sfârşitul acestei săptămâni, de transplant de ficat şi rinichi, organele fiind prelevate la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală de la o femeie de 42 de ani aflată în moarte cerebrală. Alţi pacienţi vor primi ţesuturi osteotendinoase.

Agenţia Naţională de Transplant a anunţat, duminică, într-o postare pe Facebook, că vineri s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias prima prelevare de organe din acest an, de la o pacientă în vârstă de 42 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Astfel, trei persoane au beneficiat de transplant de ficat şi rinichi, iar alţi pacienţi vor avea o viaţă normală prin transplant de ţesuturi osteotendinoase.

”Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale”, au transmis reprezentanţii Agenţiei.

Pentru intervenţiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni – pentru ficat şi rinichi. Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni o pacientă în vârstă de 42 de ani a beneficiat de transplant hepatic. Intervenţiile de transplant renal s-au realizat în cadrul Centrului de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni, unde alţi doi pacienţi în vârstă de 52 şi 69 de ani au primit şansa mult aşteptată. Ţesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Ţesut de la Spitalul Clinic Colentina.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati