„Bucureşti: Re:Imaginat” – Trei seri de lectură în cartierele Capitalei, în lunile august şi septembrie

Clubul de lectură „Institutul Blecher” duce poezia în cartiere cu seria specială de evenimente „perife(e)rice” – un proiect câştigător a Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”.

  • Proiectul „perife(e)rice” include trei seri de lectură în cartierele Bucureştiului pe parcursul lunilor august şi septembrie şi debutează duminică, 7 august cu o primă ediţie în zona Matei Voievod.

Proiectul este iniţiat de Claudiu Komartin şi este implementat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Unul dintre cele mai frecventate evenimente de literatură contemporană din Bucureşti, „Institutul Blecher” călătoreşte astfel în comunităţile unde cultura este mai puţin accesibilă ca expresie şi propune bucureştenilor trei ediţii speciale în zonele cultural-periferice ale oraşului.

Prima ediţie din seria de evenimente „perife(e)rice” va avea loc duminică, 7 august, de la ora 18.30, pe terasa Nuaj (str. Matei Voievod 27, sector 2, Bucureşti), în cadrul căreia vor citi poeţii Diana Iepure şi Andrei Dósa. Întâlnirea va fi moderată de Claudiu Komartin. Ediţia cu numărul 256 a Institutului Blecher va fi transmisă live şi va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Institutului Blecher: https://www.facebook.com/InstitutulBlecher

Clubul de lectură Institutul Blecher a luat naştere în septembrie 2009, la aniversarea, aproape trecută cu vederea în spaţiul public românesc, a centenarului Max Blecher. Clubul de lectură Institutul Blecher a devenit, în ultimii ani, un vector de promovare eficientă a poeziei şi prozei în spaţiul public, prin cele 255 de întâlniri de până acum i-au adus în prim-plan pe scriitorii cei mai valoroşi şi mai activi ai momentului, dar şi pe tinerii încă nedebutaţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati