Bucureștiul găzduiește Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret, FIBA 3X3 U23 World Cup 2022

Primarul Nicușor Dan anunță că Bucureştiul rămâne un punct de interes pe harta competițiilor sportive internaționale. Astfel, în perioada 5-9 octombrie, Capitala României găzduiește Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret, FIBA 3X3 U23 World Cup 2022.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă, la București, s-au mai organizat și alte competiții internaționale, cum ar fi meciuri din Campionatul European de Fotbal sau evenimentul de sporturi electronice Dota 2, cu cel mai mare premiu din istorie.
  • ”Acest lucru înseamnă că Bucureștiul a devenit o destinație atractivă pentru organizatorii de evenimente” explică edilul.

Acesta este de părere că este foarte important să insuflăm tinerei generații dorința de a face sport, pentru că sportul înseamnă o viață sănătoasă, disciplină și fair play.

Foto: Facebook / Nicusor Dan

”Campionatul Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret este un eveniment de excepție, la care participă cele mai valoroase 40 de echipe de tineret de baschet 3X3 din întreaga lume, printre care şi cele două naţionale ale României, echipele de masculin şi feminin. Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ Turism.”, a completat Nicușor Dan.

Pe această cale, primarul general îi invită pe toți bucureștenii să vină să-și susțină echipele preferate: Le urez tuturor sportivilor și antrenorilor ”Bine ați venit la București”!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati